Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@19:03:11 GMT

معضلات سلامت با رودربايستي حل نمي‌شوند

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۴۳۱۹۶

خبرگزاري آريا - مشخص نبودن سطح پوشش خدمات سلامت از يک طرف و محدوديت منابع اين حوزه از طرف ديگر همواره چالش‌ها و مناقشات متعددي را در سيستم بهداشت و درمان کشور ايجاد کرده است. چالش‌هايي که نارضايتي سپيدپوشان سلامت را به دنبال دارد که از يک سو بايد از پس حجم سنگيني از مراجعات برآيند و از سوي ديگر مطالباتشان با تاخيرهاي يکساله و حتي بيشتر پرداخت مي‌شود، اما انگار هميشه هم متهم‌اند!.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

به گزارش ايسنا، چنديست که زمزمه‌هاي بازنگري چالش‌هاي طرح تحول نظام سلامت براي بررسي منابع مالي موجود و روش تجميع منابع در حوزه سلامت و ارائه راهکارهاي عملي به منظور رعايت اصل تعادل منابع و مصارف، کنترل هزينه‌ها با صيانت از حقوق بيمه‌شدگان، بازنگري جمعيت بيمه‌شدگان همگاني و رفع هم‌پوشاني‌ها و تضمين استقرار بيمه رايگان براي افراد کم درآمد، به گوش مي‌رسد.
بر اين اساس شوراي راهبردي طرح تحول نظام سلامت از سوي وزير بهداشت تعيين شده تا بتوانند به کمک آن برخي چالش‌هاي طرحي را که بحق توانست مشکلات پولي بيماران را حل کند، برطرف کنند.
دکتر علي جعفريان - رييس دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت‌وگو با ايسنا، ابتدا به گلايه‌هاي برخي پزشکان از طرح تحول نظام سلامت و دلايل آن اشاره و اظهار مي‌کند: اين موضوع سه دليل دارد؛ اولا بايد توجه کرد که عده‌اي همواره از همه چيز ناراضي هستند و به هيچ صورت نمي‌توان آنها را راضي کرد. متاسفانه از اين نوع افراد همانطور که در همه اقشار وجود دارد، در بين همکاران ما هم هستند. بنابراين عده‌اي که هميشه ناراضي‌اند، بنايشان بر راضي شدن نيست و به هيچ شکل نمي‌توان آنها را راضي کرد.
علت نارضايتي سپيدپوشان
وي با بيان اينکه البته جداي از اين موضوع، دو دليل ديگر هم براي نارضايتي برخي پزشکان وجود دارد، ادامه مي‌دهد: يک دليل ديگر اين است که بعد از اجراي طرح تحول نظام سلامت بار مراجعات در برخي قسمت‌ها بسيار زياد شد و حجم خدماتي که بايد همکاران ما ارائه دهند، نسبت به قبل، افزايش قابل ملاحظه‌اي پيدا کرد. به عنوان مثال در دانشگاه علوم پزشکي تهران اين افزايش حدود چهار درصد است. يعني حدود سه تا چهار درصد به بار مراجعات‌مان افزوده شد و ضريب اشغال تخت‌هاي بيمارستان‌هايمان هم افزايش يافت. به طوريکه ضريب اشغال بيمارستان‌هاي دانشگاه علوم پزشکي تهران از 82 درصد به 85 درصد رسيد که اين موضوع افزايش بار مراجعات را نشان مي‌دهد.
جعفريان با بيان اينکه بنابراين بايد توجه کرد که بار کاري بسيار زيادي را براي پزشکان‌مان در بخش دولتي ايجاد مي‌کنيم و حجم زيادي از کار را از پرسنل‌مان مي‌خواهيم و اين موضوع آنها را خسته مي‌کند، مي‌افزايد: از طرفي درآمد را هم به گونه‌اي تعيين نکرديم که با حجم کاري معقول، درآمد معقولي کسب شود. اين درحاليست که در برخي از حوزه‌ها با کمبود نيرو هم مواجهيم. بالاخره هنوز برخي تخصص‌ها در برخي از شهرهايمان وجود ندارد، علي‌رغم اينکه آن شهرها به چنين تخصص‌هايي نيازمندند.
رييس دانشگاه علوم پزشکي تهران دليل دوم نارضايتي پزشکان را به موقع نبودن پرداخت‌هاي پزشکان، مي‌داند و مي‌گويد: گاهي شاهديم که برخي ايراد مي‌گيرند و مي‌گويند بعد از اجراي طرح تحول نظام سلامت، درآمد پزشکان افزايش پيدا کرده است. اين درحاليست که مي‌بينيم که اين ميزان افزايش به آنها پرداخت نشده است. به عنوان مثال در گذشته بابت يک عمل آپاندکتومي K10 پرداخت مي‌شد، اما اکنون ميزان آن به K30 افزايش يافته است، اما اين پول‌ها را به موقع پرداخت نمي‌کنند. به عبارتي همه مي‌گويند درآمد پزشکان بالا رفته است، اما از طرفي هنوز کارانه‌هايشان را دريافت نکرده‌اند و ميزان زيادي عقب‌ماندگي در پرداخت‌ها وجود دارد.
عقب‌ماندگي يکساله در پرداخت کارانه‌ها
به گفته جعفريان، در دانشگاه‌ علوم پزشکي تهران که جزو دانشگاه‌هايي پيشرو در پرداخت مطالبات است، کارانه‌هاي مهر ماه سال 95، در ارديبهشت 96، پرداخت شده است. يعني در حال حاضر کارانه‌ها را تا پايان مهر 95 به پزشکان و تا آبان ماه 95 به ساير پرسنل پرداخت کرده‌ايم و در نهايت همچنان شش ماه عقب‌ماندگي در پرداخت‌ها داريم. بنابراين بي انصافي است که از طرفي پزشکان مورد اتهام باشند که پول خيلي زيادي دريافت مي‌کنند و از طرفي هم واقعيت اين باشد که ما پولشان را پرداخت نکرده باشيم.
وي ادامه مي‌دهد: به عنوان مثال در کشور کانادا ويزيت اول براي فوق تخصص داخلي 162 دلار و ويزيت دوم که معمولا 5 دقيقه طول مي‌کشد، ‌80 دلار است و همه اين هزينه‌ها را بيمه مي‌پردازد، چون طب کانادا ملي است. يعني از مردم ماليات زيادي مي‌گيرند و در عوض سيستم بهداشت و درمان خدمات رايگان ارائه مي‌کند. همچنين ديدن آزمايشات بيماران 13 دلار است و اين پول‌ها سر ماه هم پرداخت مي‌شود. حال اگر ما همان 80 دلار را در نظر بگيريم، به عدد امروز ايران حدود 240 هزار تومان مي‌شود.
جعفريان مي‌افزايد: اين درحاليست که ما در ايران به پزشک مي‌گوييم تعداد زيادي بيمار را ويزيت کند، چون با کمبود نيرو مواجهيم و يا نيروها را درست توزيع نکرده‌ايم. از طرفي مي‌گوييم مردم هم بايد از شما راضي باشند و بابت هر ويزيت هم 45 هزار تومان مي‌دهيم. البته زمان پرداخت همين ميزان هم مشخص نيست. بنابراين پزشکان ما به دو دليل مي‌توانند از طرح تحول و سيستم بهداشت و درمان ما ناراضي باشند؛ اول به دليل بار مراجعات زيادي که در بخش دولتي وجود دارد و دوم عقب‌ماندگي در پرداخت‌هاست که در هر دو بخش خصوصي و دولتي آن را مي‌بينيم.

تحول سلامت براي پزشکان چه کرد؟
رييس دانشگاه علوم پزشکي تهران در ادامه صحبت‌هايش تاکيد مي‌کند: البته طرح تحول نظام سلامت براي پزشکان مقداري افزايش درآمد داشته و ما با همين افزايش درآمد توانستيم پرداخت‌هاي خارج از تعرفه را تا حدود زيادي کنترل کنيم. بر اين اساس ميزان سرويس ارائه شده در بخش دولتي را بالا برديم و به پزشکان هم اعلام کرديم که شما در بخش دولتي کار بيشتري انجام دهيد، ما هم کاري مي‌کنيم که شما درآمد بيشتري کسب کنيد. حال اين اقدامات منجر به به‌روز شدن خدمات در بخش دولتي و افزايش درآمد پزشکان شده است.
جعفريان با بيان اينکه بر اين اساس ميزان متوسط کارانه‌اي که در دانشگاه پرداخت مي‌کرديم، اکنون حدود دو برابر شده و اين براي پزشکان منفعت به دنبال داشته است، اظهار مي‌کند: در عين حال اشکال کار در اينجاست که اين افزايش درآمدها را به موقع پرداخت نکرده‌ايم. وقتي ما پول سال 95 را الان مي‌دهيم، يعني ارزش خريد آن کاهش يافته است. از طرفي اگر تعرفه‌هاي پزشکي امسال افزايش نيابند، به نوعي افزايش درآمد پزشکان را هم باطل مي‌کنيم. چرا که تعرفه‌ها را متناسب با تورم بالا نمي‌بريم و آن را به نقطه اول بازمي‌گردانيم.
وي ادامه مي‌دهد: بايد بداينم که کشوري مانند کانادا، پول اضافه ندارد، بلکه حساب و کتاب کرده و به اين نتيجه رسيده که اگر به پزشک درست پول دهد و اين پزشک بيماران را با دقت ويزيت و درمان کند،‌ به نفع جامعه است و از هزينه‌هاي ديگر جلوگيري مي‌شود. اما انگار ما نمي‌خواهيم اين کار را انجام دهيم و بيمه‌ها هم اين کار را انجام نمي‌دهند. البته انجام اين اقدامات، يک‌روزه نيست، اما اگر مي‌خواهيم نظام‌ سلامت‌مان را درست کنيم و اگر مي‌خواهيم که پزشکان‌مان، وقت و دقت کافي براي بيمار بگذارند، بايد پرداختي منطقي برايشان ايجاد کنيم که با ساير اقشار کشور و با استانداردهاي منطقه خودمان متناسب باشد.
جعفريان همچنين مي‌گويد: بنابراين ابتدا بايد حق درمان در بيمه‌ها با مکانيسمي مشخص، يکسان تعيين شود، هزينه سلامت در يکجا مديريت شود و نکته مهم‌تر اينکه سرانه بيمه هم عدد معقولي باشد تا صنعت بيمه بچرخد. از طرفي بايد بسته خدمت تحت پوشش بيمه را تعريف کنيم؛ چرا که در هيچ کجاي دنيا بسته خدمتي بيمه بدون سقف نيست. بنابراين ما هم بايد تعيين کنيم که چه مقدار از خدمات را با چه قيمتي به همه مردم ارائه مي‌دهيم و اعلام کنيم که از يک سطحي به بعد، هرکس خدمتي مي‌خواهد خودش بايد هزينه آن را بپردازد. چون مطمئنا هيچ دولتي نمي‌تواند تمام نيازهاي مردم در حوزه سلامت را از محل منابع خودش تامين کند.
رييس دانشگاه علوم پزشکي تهران از تعيين شوراي راهبردي طرح تحول سلامت، از سوي وزير بهداشت براي بازنگري و رفع مشکلات طرح تحول نظام سلامت، خبر مي‌دهد و مي‌گويد: قرار است در اين شورا منابع مالي موجود و روش تجميع منابع در حوزه سلامت را بررسي کرده و راهکارهاي عملي به منظور رعايت اصل تعادل منابع و مصارف، کنترل هزينه‌ها با صيانت از حقوق بيمه‌شدگان، بازنگري جمعيت بيمه‌شدگان همگاني و رفع هم‌پوشاني‌ها و تضمين استقرار بيمه رايگان براي افراد کم درآمد و... را ارائه دهيم. بايد توجه کرد که ما در دولت يازدهم، طرحي را با هدف کاهش پرداخت از جيب مردم، آغاز کرديم که اين هدف اکنون محقق شده و حالا بايد هزينه‌هايمان را کنترل کنيم، چراکه منابع به اندازه کافي در اين حوزه وجود ندارد.
وي يکسان نبودن پوشش‌هاي بيمه‌اي در حوزه سلامت و مشخص نبودن سطح پوشش خدمات را از جمله مشکلات حوزه سلامت مي‌داند و اظهار مي‌کند: در حال حاضر 80 ميليون جمعيت در کشور وجود دارد، اين درحاليست که تعداد بيمه‌شدگان‌مان بيش از جمعيت‌مان است.
معضلات "سلامت" با رودربايستي حل نمي‌شوند
جعفريان همچنين مي‌گويد: از طرفي ما بايد براي تخصيص منابع، تصميم بگيريم. مثلا مي‌توانيم بگوييم که ما سطح يک و دو درمان سرطان را پوشش مي‌دهيم، اما سطح سه را نمي‌توانيم پوشش دهيم. بالاخره يک نفر بايد اين حرف را خيلي شفاف مطرح کند، چراکه اين معضل با رودربايستي حل نمي‌شود. ما در اين کشور نمي‌توانيم و امکان ندارد که بتوانيم هزينه تمام داروهاي ضد سرطان را پرداخت کنيم. بنابراين تعيين سطح پوشش خدمات، نيازمند پروتکل است و بايد اين مسائل را حل کنيم.
وي مي‌گويد: منظور از تعيين بسته خدمت اين است که مشخص کنيم در بيمه پايه هر خدمت براي هر بيماري تا کجا تحت پوشش قرار مي‌گيرد. به عنوان مثال اکنون وزارت بهداشت مي‌گويد من تمام خدمات بيماران تصادفي را به طور رايگان ارائه مي‌دهم و پولش را پرداخت مي‌کنم که حرفي منطقي هم هست. بر اين اساس بايد همين کار را در سطوح مختلف اعم از بيماري‌هاي خاص، صعب‌العلاج و... انجام داده و سطح پوشش را مشخص کنيم. از يکجا به بعد هم بايد به طور شفاف اعلام کنيم که نمي‌توانيم برخي خدمات را تحت پوشش قرار دهيم و بدانيم که در هيچ کجاي دنيا نمي‌توان همه خدمات سلامت را پوشش داد.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۴۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی

احمد سالاری جائینی معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد هرمزگان گفت: سال گذشته بیش از ۱۴ میلیارد و ۱۲۸ میلیون تومان از محل اعتبارات کمیته امداد، بابت حق بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار مددجو به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شد.

وی اهداف از اجرای این طرح را کمک به توانمندی و افزایش روحیه‌ی اعتماد به نفس، امید به آینده‌، حفظ عزت نفس و منزلت اجتماعی و تامین هزینه‌های زندگی در دوران سالمندی و از کارافتادگی  این بانوان عنوان کرد.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد هرمزگان گفت: با حمایت‌های کمیته امداد هرمزگان در سال گذشته ۲۵۳ بانوی سرپرست خانوار از بیمه‌شدگان توسط این نهاد، بازنشسته و در حال حاضر از خدمات مستمری سازمان تامین اجتماعی بهره‌مند هستند.

سالاری افزود: براساس قوانین و مقررات موجود تامین اجتماعی، زنان سرپرست خانوار تحت حمایت بیمه‌های اجتماعی با حداقل سن ۵۵ سال به شرط دارا بودن ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می‌توانند از مزایای بازنشستگی و از کارافتادگی سازمان تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • تداوم بیمه رایگان دهک‌های یک تا ۵
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • تخفیف بیمه سلامت برای دهک‌‌های ۶ تا ۹ درآمدی
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • شرایط سخت رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ تعهد محضری و ضمانت می گیریم
  • وضعیت بحرانی رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ شرایط را سخت‌تر کرده ایم
  • برخورداری ۶۲۵ زوج نابارور استان مرکزی از خدمات بیمه سلامت
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه