Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه>سلامت - ایسنا نوشت: مشخص نبودن سطح پوشش خدمات سلامت از یک طرف و محدودیت منابع این حوزه از طرف دیگر همواره چالش‌ها و مناقشات متعددی را در سیستم بهداشت و درمان کشور ایجاد کرده است. چالش‌هایی که نارضایتی سپیدپوشان سلامت را به دنبال دارد که از یک سو باید از پس حجم سنگینی از مراجعات برآیند و از سوی دیگر مطالباتشان با تاخیرهای یکساله و حتی بیشتر پرداخت می‌شود، اما انگار همیشه هم متهم‌اند!.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

چندیست که زمزمه‌های بازنگری چالش‌های طرح تحول نظام سلامت برای بررسی منابع مالی موجود و روش تجمیع منابع در حوزه سلامت و ارائه راهکارهای عملی به منظور رعایت اصل تعادل منابع و مصارف، کنترل هزینه‌ها با صیانت از حقوق بیمه‌شدگان، بازنگری جمعیت بیمه‌شدگان همگانی و رفع هم‌پوشانی‌ها و تضمین استقرار بیمه رایگان برای افراد کم درآمد، به گوش می‌رسد.

بر این اساس شورای راهبردی طرح تحول نظام سلامت از سوی وزیر بهداشت تعیین شده تا بتوانند به کمک آن برخی چالش‌های طرحی را که بحق توانست مشکلات پولی بیماران را حل کند، برطرف کنند.

دکتر علی جعفریان - رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با ایسنا، ابتدا به گلایه‌های برخی پزشکان از طرح تحول نظام سلامت و دلایل آن اشاره و اظهار می‌کند: این موضوع سه دلیل دارد؛ اولا باید توجه کرد که عده‌ای همواره از همه چیز ناراضی هستند و به هیچ صورت نمی‌توان آنها را راضی کرد. متاسفانه از این نوع افراد همانطور که در همه اقشار وجود دارد، در بین همکاران ما هم هستند. بنابراین عده‌ای که همیشه ناراضی‌اند، بنایشان بر راضی شدن نیست و به هیچ شکل نمی‌توان آنها را راضی کرد.

علت نارضایتی سپیدپوشان

وی با بیان اینکه البته جدای از این موضوع، دو دلیل دیگر هم برای نارضایتی برخی پزشکان وجود دارد، ادامه می‌دهد: یک دلیل دیگر این است که بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت بار مراجعات در برخی قسمت‌ها بسیار زیاد شد و حجم خدماتی که باید همکاران ما ارائه دهند، نسبت به قبل، افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد. به عنوان مثال در دانشگاه علوم پزشکی تهران این افزایش حدود چهار درصد است. یعنی حدود سه تا چهار درصد به بار مراجعات‌مان افزوده شد و ضریب اشغال تخت‌های بیمارستان‌هایمان هم افزایش یافت. به طوریکه ضریب اشغال بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران از 82 درصد به 85 درصد رسید که این موضوع افزایش بار مراجعات را نشان می‌دهد.

جعفریان با بیان اینکه بنابراین باید توجه کرد که بار کاری بسیار زیادی را برای پزشکان‌مان در بخش دولتی ایجاد می‌کنیم و حجم زیادی از کار را از پرسنل‌مان می‌خواهیم و این موضوع آنها را خسته می‌کند، می‌افزاید: از طرفی درآمد را هم به گونه‌ای تعیین نکردیم که با حجم کاری معقول، درآمد معقولی کسب شود. این درحالیست که در برخی از حوزه‌ها با کمبود نیرو هم مواجهیم. بالاخره هنوز برخی تخصص‌ها در برخی از شهرهایمان وجود ندارد، علی‌رغم اینکه آن شهرها به چنین تخصص‌هایی نیازمندند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران دلیل دوم نارضایتی پزشکان را به موقع نبودن پرداخت‌های پزشکان، می‌داند و می‌گوید: گاهی شاهدیم که برخی ایراد می‌گیرند و می‌گویند بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت، درآمد پزشکان افزایش پیدا کرده است. این درحالیست که می‌بینیم که این میزان افزایش به آنها پرداخت نشده است. به عنوان مثال در گذشته بابت یک عمل آپاندکتومی K10 پرداخت می‌شد، اما اکنون میزان آن به K30 افزایش یافته است، اما این پول‌ها را به موقع پرداخت نمی‌کنند. به عبارتی همه می‌گویند درآمد پزشکان بالا رفته است، اما از طرفی هنوز کارانه‌هایشان را دریافت نکرده‌اند و میزان زیادی عقب‌ماندگی در پرداخت‌ها وجود دارد.

عقب‌ماندگی یکساله در پرداخت کارانه‌ها

به گفته جعفریان، در دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران که جزو دانشگاه‌هایی پیشرو در پرداخت مطالبات است، کارانه‌های مهر ماه سال 95، در اردیبهشت 96، پرداخت شده است. یعنی در حال حاضر کارانه‌ها را تا پایان مهر 95 به پزشکان و تا آبان ماه 95 به سایر پرسنل پرداخت کرده‌ایم و در نهایت همچنان شش ماه عقب‌ماندگی در پرداخت‌ها داریم. بنابراین بی انصافی است که از طرفی پزشکان مورد اتهام باشند که پول خیلی زیادی دریافت می‌کنند و از طرفی هم واقعیت این باشد که ما پولشان را پرداخت نکرده باشیم.

وی ادامه می‌دهد: به عنوان مثال در کشور کانادا ویزیت اول برای فوق تخصص داخلی 162 دلار و ویزیت دوم که معمولا 5 دقیقه طول می‌کشد، ‌80 دلار است و همه این هزینه‌ها را بیمه می‌پردازد، چون طب کانادا ملی است. یعنی از مردم مالیات زیادی می‌گیرند و در عوض سیستم بهداشت و درمان خدمات رایگان ارائه می‌کند. همچنین دیدن آزمایشات بیماران 13 دلار است و این پول‌ها سر ماه هم پرداخت می‌شود. حال اگر ما همان 80 دلار را در نظر بگیریم، به عدد امروز ایران حدود 240 هزار تومان می‌شود.

جعفریان می‌افزاید: این درحالیست که ما در ایران به پزشک می‌گوییم تعداد زیادی بیمار را ویزیت کند، چون با کمبود نیرو مواجهیم و یا نیروها را درست توزیع نکرده‌ایم. از طرفی می‌گوییم مردم هم باید از شما راضی باشند و بابت هر ویزیت هم 45 هزار تومان می‌دهیم. البته زمان پرداخت همین میزان هم مشخص نیست. بنابراین پزشکان ما به دو دلیل می‌توانند از طرح تحول و سیستم بهداشت و درمان ما ناراضی باشند؛ اول به دلیل بار مراجعات زیادی که در بخش دولتی وجود دارد و دوم عقب‌ماندگی در پرداخت‌هاست که در هر دو بخش خصوصی و دولتی آن را می‌بینیم.

تحول سلامت برای پزشکان چه کرد؟

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه صحبت‌هایش تاکید می‌کند: البته طرح تحول نظام سلامت برای پزشکان مقداری افزایش درآمد داشته و ما با همین افزایش درآمد توانستیم پرداخت‌های خارج از تعرفه را تا حدود زیادی کنترل کنیم. بر این اساس میزان سرویس ارائه شده در بخش دولتی را بالا بردیم و به پزشکان هم اعلام کردیم که شما در بخش دولتی کار بیشتری انجام دهید، ما هم کاری می‌کنیم که شما درآمد بیشتری کسب کنید. حال این اقدامات منجر به به‌روز شدن خدمات در بخش دولتی و افزایش درآمد پزشکان شده است.

جعفریان با بیان اینکه بر این اساس میزان متوسط کارانه‌ای که در دانشگاه پرداخت می‌کردیم، اکنون حدود دو برابر شده و این برای پزشکان منفعت به دنبال داشته است، اظهار می‌کند: در عین حال اشکال کار در اینجاست که این افزایش درآمدها را به موقع پرداخت نکرده‌ایم. وقتی ما پول سال 95 را الان می‌دهیم، یعنی ارزش خرید آن کاهش یافته است. از طرفی اگر تعرفه‌های پزشکی امسال افزایش نیابند، به نوعی افزایش درآمد پزشکان را هم باطل می‌کنیم. چرا که تعرفه‌ها را متناسب با تورم بالا نمی‌بریم و آن را به نقطه اول بازمی‌گردانیم.

وی ادامه می‌دهد: باید بداینم که کشوری مانند کانادا، پول اضافه ندارد، بلکه حساب و کتاب کرده و به این نتیجه رسیده که اگر به پزشک درست پول دهد و این پزشک بیماران را با دقت ویزیت و درمان کند،‌ به نفع جامعه است و از هزینه‌های دیگر جلوگیری می‌شود. اما انگار ما نمی‌خواهیم این کار را انجام دهیم و بیمه‌ها هم این کار را انجام نمی‌دهند. البته انجام این اقدامات، یک‌روزه نیست، اما اگر می‌خواهیم نظام‌ سلامت‌مان را درست کنیم و اگر می‌خواهیم که پزشکان‌مان، وقت و دقت کافی برای بیمار بگذارند، باید پرداختی منطقی برایشان ایجاد کنیم که با سایر اقشار کشور و با استانداردهای منطقه خودمان متناسب باشد.

جعفریان همچنین می‌گوید: بنابراین ابتدا باید حق درمان در بیمه‌ها با مکانیسمی مشخص، یکسان تعیین شود، هزینه سلامت در یکجا مدیریت شود و نکته مهم‌تر اینکه سرانه بیمه هم عدد معقولی باشد تا صنعت بیمه بچرخد. از طرفی باید بسته خدمت تحت پوشش بیمه را تعریف کنیم؛ چرا که در هیچ کجای دنیا بسته خدمتی بیمه بدون سقف نیست. بنابراین ما هم باید تعیین کنیم که چه مقدار از خدمات را با چه قیمتی به همه مردم ارائه می‌دهیم و اعلام کنیم که از یک سطحی به بعد، هرکس خدمتی می‌خواهد خودش باید هزینه آن را بپردازد. چون مطمئنا هیچ دولتی نمی‌تواند تمام نیازهای مردم در حوزه سلامت را از محل منابع خودش تامین کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران از تعیین شورای راهبردی طرح تحول سلامت، از سوی وزیر بهداشت برای بازنگری و رفع مشکلات طرح تحول نظام سلامت، خبر می‌دهد و می‌گوید: قرار است در این شورا منابع مالی موجود و روش تجمیع منابع در حوزه سلامت را بررسی کرده و راهکارهای عملی به منظور رعایت اصل تعادل منابع و مصارف، کنترل هزینه‌ها با صیانت از حقوق بیمه‌شدگان، بازنگری جمعیت بیمه‌شدگان همگانی و رفع هم‌پوشانی‌ها و تضمین استقرار بیمه رایگان برای افراد کم درآمد و... را ارائه دهیم. باید توجه کرد که ما در دولت یازدهم، طرحی را با هدف کاهش پرداخت از جیب مردم، آغاز کردیم که این هدف اکنون محقق شده و حالا باید هزینه‌هایمان را کنترل کنیم، چراکه منابع به اندازه کافی در این حوزه وجود ندارد.

وی یکسان نبودن پوشش‌های بیمه‌ای در حوزه سلامت و مشخص نبودن سطح پوشش خدمات را از جمله مشکلات حوزه سلامت می‌داند و اظهار می‌کند: در حال حاضر 80 میلیون جمعیت در کشور وجود دارد، این درحالیست که تعداد بیمه‌شدگان‌مان بیش از جمعیت‌مان است.

معضلات «سلامت» با رودربایستی حل نمی‌شوند

جعفریان همچنین می‌گوید: از طرفی ما باید برای تخصیص منابع، تصمیم بگیریم. مثلا می‌توانیم بگوییم که ما سطح یک و دو درمان سرطان را پوشش می‌دهیم، اما سطح سه را نمی‌توانیم پوشش دهیم. بالاخره یک نفر باید این حرف را خیلی شفاف مطرح کند، چراکه این معضل با رودربایستی حل نمی‌شود. ما در این کشور نمی‌توانیم و امکان ندارد که بتوانیم هزینه تمام داروهای ضد سرطان را پرداخت کنیم. بنابراین تعیین سطح پوشش خدمات، نیازمند پروتکل است و باید این مسائل را حل کنیم.

وی می‌گوید: منظور از تعیین بسته خدمت این است که مشخص کنیم در بیمه پایه هر خدمت برای هر بیماری تا کجا تحت پوشش قرار می‌گیرد. به عنوان مثال اکنون وزارت بهداشت می‌گوید من تمام خدمات بیماران تصادفی را به طور رایگان ارائه می‌دهم و پولش را پرداخت می‌کنم که حرفی منطقی هم هست. بر این اساس باید همین کار را در سطوح مختلف اعم از بیماری‌های خاص، صعب‌العلاج و... انجام داده و سطح پوشش را مشخص کنیم. از یکجا به بعد هم باید به طور شفاف اعلام کنیم که نمی‌توانیم برخی خدمات را تحت پوشش قرار دهیم و بدانیم که در هیچ کجای دنیا نمی‌توان همه خدمات سلامت را پوشش داد.

۴۷۲۳۵

کلید واژه‌ها : طرح تحول سلامت - وزارت بهداشت - پزشک - نظام پزشکی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۴۳۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در ارزیابی دلایل رد صلاحیت روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و اظهارات اخیر وی گفت: البته آقای روحانی در جلسه اخیر مباحثی را به اعضای دولت خودشان اشاره کردند و گفتند من دلایل رد صلاحیتم را در روزهای آینده به تفضیل خواهم گفت. اما اینکه در مقابل دلایل ردصلاحیت سکوت کنند، هم نمی‌پذیرند. چون این موضوع جایگاه شورای نگهبان را تضعیف می‌کند نه شخص را، لذا به جهت قداست شأن شورای نگهبان چنین دفاعی را انجام خواهند داد و ظاهرا دلایلی که شورای نگهبان به ایشان اعلام کرده مقبول نظرشان نیست و می‌خواهند دلایل خودشان را به صورت علنی در رسانه‌ها اشاره کنند، اما اینکه مفاد آن چیست کسی دقیق خبر ندارد.

هروی در گفتگو با ایلنا، درباره پیش‌بینی خود از پاسخ روحانی به شورای نگهبان گفت: اینکه یکی از دستگاه‌های نظارتی کشور در عملکرد خودش مورد نقد قرار نگیرد یک ایراد اساسی است که در شاکله نظام دیده می‌شود. حتی اگر شورای نگهبان باشد. در ماه‌های گذشته شاهد این بودیم که شورای نگهبان از خیل عظیم داوطلبان در مجلس خبرگان رهبری و در مجلس شورای اسلامی، افراد زیادی را به دلایل غیرموجه و غیرمقبول از صحنه انتخابات خارج کردند و موجب شد که رقابت کاملا ضعیف باشد و ما پایین‌ترین حد مشارکت در طول بعد از انقلاب اسلامی را شاهد باشیم و در ادامه آن شأن و جایگاه شورای نگهبان را تنزل خواهد داد.

وی افزود: لذا حرکت‌هایی مثل حرکت آقای روحانی، می‌تواند این شأنیت را حفظ کرده و دوباره برگرداند. شاید شورای نگهبان نسبت به عملکرد خود تجدیدنظر کند. بسیاری از ردصلاحیت‌ شدگان نتوانستند پاسخ‌های مجاب‌کننده‌ای را بگیرند و این روند صورت خوبی در تصویر نظام ندارد که یک دستگاهی بدون دلیل بخواهد چیزی را بگوید و بحثی را باز کرده باشد. سابقه این موضوع را هم ما قبلا داشتیم که آقای لاریجانی این اتفاق برایشان مطرح شد و جواب‌هایی که شورای نگهبان به ایشان داده بود نه تنها قانع‌کننده نبود بلکه آقای لاریجانی به تفصیل حدود ۴۰ صفحه پاسخ دلایل ناموجه شورای نگهبان را دادند که شاید این قضیه بتواند مؤثر واقع شود که حالا مؤثر واقع نشد.

این فعال سیاسی افزود: لذا شیوه شورای نگهبان باید مبتنی‌بر نگرش دموکراتیک باشد و آن چیزی که ما در بحث تسامح و تساهل اسلامی هم داریم در این جایگاه باید حفظ شود. لذا کسانی مثل آقای روحانی از جایگاه شایسته‌ای در نظام برخوردار بوده و شخصیت‌ قابل‌توجه و موجهی در نظام هستند، فکر می‌کنم اینکه ایشان پاسخی بر پاسخ‌های شورای نگهبان بدهند و عدم‌قانع‌کننده بودن و مجاب‌کننده بودن پاسخ‌های شورای نگهبان را پاسخ بدهند، امر مقبول و پسندیده‌ای است و باید شورای نگهبان هم بپذیرد و فکر می‌کنم اگر آنها هم پاسخ‌های مجاب‌کننده‌ای متقابلا داشته باشند، فضای مخدوش فکری رسانه‌ای و اجتماعی را هم روشن خواهد کرد.

وی در پاسخ به این سوال با توجه به دلایل ردصلاحیت آقای روحانی، با توجه به آسیب‌شناسی سطح مشارکت مردم در انتخابات، طرح این موضوع و دلایل رد صلاحیت چقدر می‌تواند در مشارکت در انتخابات ۱۴۰۴ تاثیرگذار شود، گفت: با عنایت به اینکه در آخرین انتخاباتی که داشتیم متأسفانه دستگاه‌های نظارتی و اجرایی به آسیب‌شناسی کاهش حضور مردم نپرداختند و این برای نظام ما که یک نظام مردمی بوده کاملا یک آسیب جدی است. لذا کسانی مثل آقای روحانی یا پاسخ‌هایی مثل آقای لاریجانی حرکت‌هایی در بعد نقض نظارتی می‌بینم که اگر دستگاه‌های نظارتی به آن توجه نکنند ما آسیب‌های جدی‌تری خواهیم دید. در جلسه گذشته اجلاس حزب اعتدال و توسعه مطرح شد که اگر همین روند موجود دستگاه‌های اجرایی و نظارتی وزارت کشور و نظارتی شورای نگهبان ادامه پیدا کند، باید منتظر باشیم انتخابات ۱۴۰۴ از آنچه که در ۱۴۰۲ انجام گرفت هم افت بیشتری داشته باشد.

هروی گفت: من باب نقد را نه تنها در جمهوری اسلامی، بلکه در دستورات صریح مکتب حیات‌بخش اسلام کاملا می‌بینم، در روایات و تاریخ اسلام، در شخصیت مبارک حضرت پیامبر(ص) و حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) شما می‌بینید که کاملا به نقد یا نقادی به نحوه حاکمیت یا نظارت آن بزرگواران اعتنا می‌کردند. اما دستگاه شورای نگهبان اگر از جریان نقد و نقادی بخواهند عامدانه فاصله بگیرند ضربه‌ای بر شاکله نه تنها شورای نگهبان، بلکه بر شاکله نظام و کشور وارد خواهد شد. اصلا نقد و نقادی جزو اصول مکتب ما است و لذا بزرگان ما همیشه به این دیدگاه روی آوردند و توجه کردند.

وی در پاسخ به این سوال رهبری در سال ۱۴۰۰ بعد از اعلام اسامی تأیید و ردصلاحیت‌شدگان از واژه جفا در حق ردصلاحیت برخی از کاندیداها استفاده کردند و به شورای نگهبان هشدار دادند که باید این مسأله جبران شود. اما به نظر می‌رسد این رویه تغییر نکرده است. تحلیل شما درباره این موضوع چیست، گفت: من می‌خواهم به صراحت بگویم که اگر شورای نگهبان در آن مقطع زمانی به فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری واقعا توجه می‌کردند و پشت گوش نمی‌انداختند، تصور می‌کنم آحاد جامعه آنقدر ناامیدانه وارد فضای انتخابات ۱۴۰۲ نمی‌شدند و آن آسیب‌شناسی که در نگرش تیزبینانه مقام معظم رهبری وجود داشت، اگر در دستور کار شورای نگهبان قرار می‌گرفت و نگرش نقادپذیری را پیشه می‌کردند، انتخابات ۱۴۰۲ ما به اینچنین آفتی که دچار دور شدن مردم از صحنه انتخابات باشند، منجر نمی‌شد.

هروی در پاسخ به این سوال آینده سیاسی آقای روحانی را با اتفاقات اخیر چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: انقلاب از ابتدای حیات خود بسیاری از سختی‌ها را تحمل کرده و عبور کرده است. بسیاری از نخبگان و بزرگان و بسیاری از شخصیت‌های برجسته را از دست داده، به این هدف و با این مقصود که بتواند به دیدگاه‌ها، اهداف و برنامه‌های خودش برسد. لذا بسیاری از بزرگان ما به شهادت رسیدند، بسیاری کنار رفتند و همه اینها در راه این است که ما بتوانیم دستاوردهای انقلاب‌مان را حفظ کنیم. اما اگر قرار بر این باشد که یک نگرش تمامیت‌خواه وارد عرصه نظام شود و اقلیت حاکم، حتی به فرمایشات مقام معظم رهبری هم توجه نکنند، این آفت انقلاب ما را دچار خطر خواهد کرد.

وی تصریح کرد: در جلسه حزب اعتدال هم همه متفق بر این بودند که باید در نحوه نگرش و و بحث نظارتی دستگاه‌ها در امر انتخابات در کشور یک آسیب‌شناسی و بازنگری جدی شود. رویه موجود در واقع مورد قبول حزب اعتدال و توسعه نیست. از اول انقلاب خیلی‌ها آمدند و رفتند. ما خیلی شخصیت‌گرا نیستیم و همان‌طور که حزب اعتدال و توسعه پایبند به مرام مدنی خودش است، نه شخص. لذا از منظر حزب اعتدال و توسعه ما برنامه‌ها و رسالت انقلاب و نظام برای‌مان مهم است که بتوانیم به آن برسیم.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902738

دیگر خبرها

  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • شرایط سخت رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ تعهد محضری و ضمانت می گیریم
  • برخورداری ۶۲۵ زوج نابارور استان مرکزی از خدمات بیمه سلامت