Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد تربیت بدنی دانشگاه تهران می‌گوید مهم‌ترین مشکل فدراسیون ورزش‌های همگانی دولتی بودن آن است که از بالا به پایین می‌خواهد برنامه‌هایش را به مردم تحمیل کند در حالی که در کشورهای پیشرفته، سازمان‌ها، اماکن و تجهیزات ورزشی را فراهم می‌کنند تا مردم به راحتی بتوانند از این امکانات استفاده کنند.

عباسعلی گائینی در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت ورزش همگانی در جامعه و راههای توسعه آن اظهار کرد: وقتی می‌خواهیم درباره ورزش همگانی صحبت کنیم می‌توانیم در دو بعد در این رابطه بحث کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی به لحاظ کمی و دیگری به لحاظ کیفی.

وی افزود: بررسی این موضوع به لحاظ کمی مستلزم در اختیار داشتن آمار دقیق است. آمار می‌گوید هرچقدر افراد جامعه در تعداد جلسات ورزشی هفتگی بیشتری شرکت کنند و ضربان قلب شدیدتری پیدا کنند شاهد رشد ورزش همگانی هستیم. آمارهای سازمانی در این رابطه وجود دارند که به لحاظ علمی این آمارها، آمار بیلانی است و نه شاخصی. به همین دلیل آمارهای بیلانی قابل اعتماد نیست و ما نمی‌توانیم در پژوهش‌های علمی آن‌ها را ملاک عمل قرار دهیم.

گائینی تصریح کرد: از سوی دیگر در دانشگاه‌ها هم برای تهیه شاخص کمی ورزش همگانی تلاش‌های جدی انجام نشده است. دلیلش هم این است که وزارت ورزش و سازمان‌های دیگر متقاضی تهیه این آمارها به وسیله دانشگاه نبوده‌اند و هیچ اعلام نیازی نشده است.

استاد تربیت بدنی دانشگاه تهران با بیان اینکه در رابطه با شاخص کیفی، سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون‌های معتبر ورزش همگانی دنیا سه شاخص را اعلام کرده‌اند توضیح داد: این سازمان‌ها می‌گویند جامعه اگر در سه شاخص پیشرفت داشته باشد وضعیت تندرستی در آن جامعه مطلوب است. شاخص اول تعداد مرگ و میر در هر 100 هزار نفوس در سال است. یعنی هرچقدر تعداد بیشتر باشد تندرستی کمتر است. شاخص دوم تعداد بستری شدن نفوس در بیمارستان در یک سال است. بر طبق این شاخص هرچقدر افراد کمتری به مدت حداقل 24 ساعت در یک سال در بیمارستان بستری شوند وضعیت سلامت جامعه بهتر است و متاسفانه در این خصوص هم ما آمار درست و دقیقی نداریم. شاخص سوم که در انگلیسی به آن wellness می‌گویند و معادل فارسی آن کامیابی است و یا لذت بردن عمیق از زندگی معنا می‌شود. این شاخص بیشتر بعد روانی را در نظر می‌گیرد.

گائینی ادامه داد: از جمله مهم‌ترین عوامل موثر در این شاخص میزان افسردگی در سال بر اساس جمعیت یک جامعه است و طبیعتا اگر این رقم بالا باشد جامعه ناسالم‌تری داریم.

او تاکید کرد: ما نه در بعد کمی و نه در بعد کیفی آماری نداریم که بخواهیم بررسی انجام دهیم و قضاوت کنیم.

استاد تربیت بدنی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اما تکنیک دیگری در علم وجود دارد به نام تکنیک چشمی، به این معنی که با چشم وضعیت جامعه را بررسی کنیم. به نظر می‌رسد بر طبق این تکنیک قضاوت ما به سمت کجی منفی سوق پیدا می‌کند. یعنی وضعیت کمی و کیفی ورزش همگانی در جامعه ما با استانداردهای بین‌المللی و جهانی فاصله دارد.

او در پاسخ به این سوال که فارغ‌التحصیلان رشته تربیت بدنی تاچه حد می‌توانند به اشاعه ورزش همگانی کمک کنند بیان کرد: بنده ادعا می‌کنم که صددرصد می‌توانند این کار را انجام دهند اما برای اینکه این اثرگذاری رخ بدهد، در درجه اول باید تقاضایی از آنها انجام شود. به عنوان مثال در حال حاضر در باشگاه‌های ورزشی دانش‌آموختگان علوم ورزشی کمتر به کار گرفته می‌شوند بخصوص کسانی که مدارک بالاتری دارند. چون قاعدتا باید دستمزد بالاتری دریافت کنند و متاسفانه باشگاه‌های ورزشی شکل تجاری پیدا کرده‌اند و سعی می‌کنند از مربیان دانش‌آموخته، کمتر استفاده کنند.

وی افزود: به طور کلی یک نوع عوام‌زدگی در بکارگیری نیرو در همه بخش‌های ورزش کشور وجود دارد و آن‌ها کمتر مایلند با دانش‌آموختگان کار کنند. در حال حاضر حدود 100 هزار دانشجوی علوم ورزشی وجود دارد. آیا نمی‌شود سالانه 100 تا 500 نفر از این دانشجویان را که کیفیت بالایی دارند انتخاب کرد و در مراکز باشگاهی حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای و آماتور به کار گرفت؟

گائینی درباره اینکه بعضی از منتقدان اعتقاد دارند دروسی که دانشجویان علوم روزشی در دانشگاه می‌خوانند آن‌ها را چندان برای اشاعه ورزش همگانی در بین مردم آماده نمی‌کند تصریح کرد: ادعای این منتقدان چیست؟ آن‌ها باید انتقاد خود را بر اساس یک ماخذ و استاندارد بین‌المللی بیان کنند. به عنوان مثال بگویند در دنیای پیشرفته دانش‌آموختگان در بحث آمادگی جسمانی 200 ساعت آموزش می‌بینند و در کشور ما 60 ساعت. آن‌ها باید یک استاندارد بین‌المللی ارائه کنند تا بتوانیم درباره آن صحبت کنیم وگرنه ادعای کلی را نمی‌توان پاسخ داد و من این انتقاد را قبول ندارم.

استاد تربیت بدنی دانشگاه تهران در پاسخ به سوالی درباره هدف از تشکیل فدراسیون ورزش‌های همگانی و کارکرد آن توضیح داد: معنای فدراسیون را باید مورد توجه قرار دهیم. من بحث علمی می‌کنم و نه اجرایی. به طور کلی فدراسیون به معنای جمع شدن افراد صاحب نظر یا نمایندگان افراد صاحب نظر در یک حوزه و پرداختن به آن موضوع است تا نحوه گسترش آن موضوع در جامعه مورد بررسی قرار گیرد. بر طبق این تعریف ورزش همگانی می‌تواند صاحب فدراسیون شود تا از تفرق آرا جلوگیری شود.

گائینی اضافه کرد: اما مهم‌ترین مشکل در رابطه با فدراسیون ورزش همگانی و انتقادی که وارد است، دولتی بودن آن است. کار دولت تنظیم برنامه برای افراد جامعه است در حالی که ورزش همگانی باید عکس این باشد. فدراسیون ورزش همگانی دولتی است و از بالا به پایین می‌خواهد برنامه‌هایش را به مردم تحمیل کند که این برای ورزش همگانی در دنیا قابل قبول نیست.

او خاطرنشان کرد: اصولا ورزش همگانی بیشتر جنبه فردی و شخصی دارد و هر فرد می‌تواند برای خود یک برنامه داشته باشد و از این جهت می‌تواند از هر برنامه رسمی و غیر رسمی در حوزه ورزش استفاده کند. بنابراین به اعتقاد من داشتن مربی ورزش همگانی دیدگاه علمی نیست. ورزش همگانی برنامه فوق‌العاده گسترده‌ای دارد و به تعداد افراد جامعه می‌تواند ویژگی‌های خاص پیدا کند.

استاد تربیت بدنی دانشگاه تهران گفت: ورزش همگانی به معنای آگاهی بخشی به همه افراد جامعه است تا در زندگی روزمره در حدی فعالیت بدنی داشته باشند که سلامت آن‌ها خدشه‌دار نشود. در این برنامه‌ها همه ورزش‌ها در همه زمان‌ها می‌تواند به کار گرفته شود.

او در پایان تصریح کرد: ‌در حال حاضر در کشورهایی که ورزش همگانی موفقی دارند، سازمان‌هایی مانند شهرداری‌ها خدمات عمومی را توسعه می‌دهند تا بهره‌برداری مردم از این امکانات انجام شود در حالی که اصولا روال دولتی، روال محدود کننده‌ای در بخش ورزش همگانی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۸۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست

به گزارش خبرگزاری مهر، همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

کد خبر 6096101 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • خلیلی: طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت در کشور دنبال می‌شود
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • فضای قرآنی در جامعه رو به گسترش است
  • ۷۹ درصد افراد جامعه ما کم تحرک هستند
  • توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد
  • برگزاری گردهمایی روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی سراسر کشور در مشهد
  • ایجاد «ایستگاه ورزش همگانی قائمیه» در مجموعه دفاع مقدس سمنان