Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه تهران گفت: ۱۳ دانشگاه سطح یک درخواست خود را در خصوص اختصاص ارز دولتی به فرصت مطالعاتی دانشجویان و اساتید به دولت ارایه خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در نشست خبری گفت: دانشگاه تهران در سه موضوع بین المللی سازی، توسعه مسئولیت اجتماعی و کارافرینی اقدامات زیادی انجام داده و در این مسیر حرکت خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دانشگاه‌ها هر کدام برای یک هدفی ایجاد شده، اخلاق در پژوهش موضوع دانشگاه‌های بزرگ نیست این نیست که بگوییم خطایی رخ نداده، اما با نظارت‌هایی که وجود دارد این خطا‌ها کمتر اتفاق می‌افتد بحث سرقت علمی موضوع جامعه دانشگاهی است و فقط مربوط به ایران نیست، اما موضوع اصلی دانشگاه‌های بزرگ کشور نیست.
نیلی احمدآبادی اضافه کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند در حل مسائل کشور مشارکت داشته باشند اگر به نظریات جامعه دانشگاهی تاکنون توجه می‌شد با این بحران‌ها مواجه نمی‌شدیم مثلا در بحث اقتصاد قبلا مواردی را ذکر کرده بودیم بیش از ۱۰ سال پیش نامه اساتید اقتصاد نوشته شد و به مسئولین دولتی تحویل دادیم، اما توجهی به آن نشد پیش بینی می‌کردیم این اتفاقات رخ خواهد داد بنابراین قبل از این که بحران ایجاد شود باید به مسائل توجه کنیم.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: رویه دنیا این است که بدنه کارشناسی وجود دارد این بدنه تقویت می‌شود که به دانشگاه وصل است، اما ما این اتصال را نداریم، صورت مسئله اصلی به دانشگاه‌ها می‌آید و به آن پاسخ می‌دهد بنابراین بدون اتصال بدنه دانشگاه و دولت نمی‌توان راهکار صحیحی برای حل مشکلات کشور ارایه کرد.
وی ادامه داد: بسیاری از پروژه‌های دکترا و ارشد در دانشگاه تهران در همکاری و همراهی با دستگاه هاست ۳۰ میلیارد تومان دانشگاه تهران از محل قرارداد‌های پژوهشی درآمد کسب کرده و یشترین موسسه مشترک را با دستگاه‌های اجرایی داریم این نشان می‌دهد که دانشگاه‌ها و دستگاه‌ها با هم مرتبط هستند.
نیلی احمدآبادی اظهار داشت: در مسائل اقتصادی با ۸ دانشگاه بزرگ کشور جلسه مفصلی را با اساتید اقتصاد تشکیل دادیم، جلسه دیگر نیز با محوریت این موضوع هفته قبل تشکیل شد و نتیجه آن به ریاست جمهوری ارسال شد در موضوع برجام چندین جلسه تخصصی برگزار شد که اعضای هیئت علمی دانشکده‌های اقتصاد نظریاتی در این خصوص داشتند که به مراجع ذیربط ارسال شد، اما نکته این است که اساتید ما اطلاعات دقیقی در دسترس ندارند که بتوانند جزئی‌ترین و دقیق‌ترین راهکار‌های حل مشکلات را ارایه دهند.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: ۱۳ دانشگاه سطح یک کشور در سطح رئیس دانشگاه و معاونان جلساتی را برگزار می‌کنند که موضوع عمده این جلسات مسائل دانشگاه‌ها و کشور است تصمیم داریم این نشست‌ها را افزایش دهیم و با موضوعات تخصصی‌تر کنار هم مسائل را حل کنیم و هسته‌های علمی و تخصصی را به این ۱۳ دانشگاه ببریم که تبادل نظر‌ها افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به مشارکت دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور گفت: دانشگاه‌ها مسائل داخلی شان آنقدر نیست که نتوانند به مسائل ملی بپردازند دانشگاه‌ها راه حل مسائل کشور هستند در عین حال خودشان هم مسائل را دارند از سوی دیگر تقاضا برای مشارکت دانشگاه‌ها از سوی دستگاه‌های اجرایی افزایش یافته است.
نیلی احمدآبادی یادآور شد: یکی از مسائلی که می‌تواند به کشور کمک کند دیپلماسی علمی است شهرت بسیار خوب دانشگاه‌های کشور و دستاورد‌های علمی ما نشان داد ایران کشور متمدنی است و نمی‌توان برچسب‌های واهی به آن چسباند.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: محققان دنیا نگاه مثبتی به ایران دارند و دانشگاه‌ها هم می‌توانند از مسیر دیپلماسی علمی به کشور کمک کنند و این فضا را بشکنند تا امریکا در یک فضای واحد در دنیا شکست بخورد.
وی در خصوص مشکلات ارزی و تاثیر آن بر روی دانشگاه‌ها گفت: طبیعتا مشکلات ارزی مسائلی را برای دانشگاه‌ها فراهم خواهد کرد نامه‌ای در حال تنظیم کردن هستیم که ۱۳ دانشگاه برتر با دولت مکاتبه کنیم و فرصت مطالعاتی برای دانشجویان و اساتید را مشمول کالای اساسی کند که بتواند از ارز دولتی استفاده کند اگر این اتفاق نیفتد به شدت دچار مشکل خواهیم شد و باید برای اعزام هر دانشجوی دکترا بخش زیادی از هزینه‌ها را خودمان تامین کنیم در صورتی که ما بسیاری از امکانات را در کشور نداریم و امکانات خرید آن هم وجود ندارد اختصاص ارز به فرصت مطالعاتی دانشجویان و اساتید یکی از اساسی‌ترین کالا‌هایی است که دولت باید آن را پشتیبانی کند.
نیلی احمدآبادی در خصوص درآمدزایی این دانشگاه گفت: دانشگاه تهران در جذب دانشجوی خارجی فعال است و یکی از مواردی که در رتبه بندی‌های علمی موثر است جذب دانشجوی خارجی است که از این مسیر درآمدیی را برای دانشگاه ایجاد کردیم همچنین دومین دانشگاهی هستیم که صندوق VC یا جسورانه تشکیل دادیم که سرمایه این صندوق ۱۵ میلیارد تومان است که ۳۰ درصد آن مربوط به دانشگاه و ۷۰ درصد آن مربوط به بخش خصوصی است دنبال ایجاد چنین صندوق‌هایی هستیم که بر روی دستاورد‌های دانشگاه سرمایه گذاری کنند و آن را تبدیل به محصول کرده و به بازار عرضه کنیم.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز بزرگترین پارک علم و فناوری دانشگاهی است هم چنین طرح شهر دانش دانشگاه تهران برای اضافه کردن این پارک در حال اجرا است و امیدواریم امسال با مشارکت بخش خصوصی اولین بخش این شهر را آغاز کنیم.
وی یادآور شد: هم چنین در حال خرید املاک اطراف دانشگاه هستیم که بتوانیم این شهر دانش را در شمال پردیس مرکزی ایجاد کنیم.
نیلی احمدآبادی اضافه کرد: اتصال فعالیت‌های ناشی از پایان نامه‌ها و رساله‌ها به پارک علم و فناوری با طرحی به نام طرح شکوفایی اجرا خواهد شد و این پارک به دانشگاه‌ها می‌آید و تا جایی که امکان دارد استارت آپ‌ها را در دانشگاه‌ها تشکیل می‌دهیم.
رئیس دانشگاه تهران هم چنین استفاده از ظرفیت واقفین را در دانشگاه تهران یکی از فعالیت‌های مهم عنوان کرد و گفت: سعی می‌کنیم در حوزه وقف نیز دانشگاه فعالیت بیشتری انجام دهد تاکنون بیش از ۱۵۰۰ دانشجو بورسیه بنیاد واقفین هستند.
وی در خصوص تخصیص بودجه دانشگاه تهران گفت: سال گذشته بودجه دانشگاه تهران صددرصد اختصاص یافت امسال در ۵ ماه اول باید ۴۰ درصد دریافت می‌کردیم که تاکنون ۳۲ درصد آن را دریافت کردیم که صرفا توانستیم حقوق و دستمزد‌ها را پرداخت کنیم و مبلغ قرارداد‌ها را از درآمد اختصاصی پرداخت کردیم که از این جهت دچار مشکل مالی هستیم.
نیلی احمدآبادی افزود: ۳۵ درصد بودجه تامین و تجهیز را در اختیار ما قرار دادند که با این اوضاع برای سال تحصیلی جدید قطعا مشکل مالی خواهیم داشت، اما دانشجویان مطمئن باشند در حوزه رفاهی و آموزشی دانشگاه چیزی کم نخواهد داشت.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: دانشگاه تهران در حوزه ارتباط با تشکل‌ها نیز فعال بوده اکثر واحد‌های دانشگاه شورای صنفی آن تشکیل شده هر تشکلی که درخواست برگزاری برنامه داشته دانشگاه با آن موافقت کرده با فضایی که در دانشگاه داریم امیدواریم مشکل ویژه‌ای برای آغاز سال تحصیلی نداشته باشیم و آنچه فکر می‌کنیم تعامل بیشتر با دانشجویان است.
وی گفت: بیش از ۵۰ دانشجوی دانشگاه تهران در حوادث سال گذشته دچار مشکل شدند که همراهی نهاد‌های امنیتی برای حل این موضوع بسیار خوب بود با جلسات متعددی که برگزار شده امیدواریم این دانشجویان که حداقل مشکلات مواجه شوند، چون معتقدیم اگر خطایی از آن‌ها سر زده ناشی از هیجان است.
نیلی احمدآبادی هم چنین در خصوص بازدید اساتید دانشکده علوم اجتماعی و دانشکده فنی دانشگاه تهران از منطقه زلزله زده کرمانشاه گفت: برای اولین بار اساتید دانشکده علوم اجتماعی و فنی در این منطقه حضور پیدا کردند تا بتوانند کار کارشناسی برای ساخت این منطقه ارایه دهند.
رئیس دانشگاه تهران هم چنین در خصوص ارایه دستاورد‌های دانشجویان دانشگاه تهران گفت: ما بیش از ۹ هزار دانشجوی دکترا و ۲۳ هزار دانشجوی ارشد داریم که دستاورد‌های این دانشجویان با هیچ چیز قابل مقایسه نیست، پژوهش‌های دانشگاه‌ها از مسیری می‌گذرد که دستاورد‌های دانشجویان ارشد و دکترا است و این ارزانترین مسیر است که می‌توان برای حل مشکلات کشور از آن‌ها استفاده کرد.
وی با بیان اینکه دانشجویان برای بیان دستاورد‌های خود ضعف دارند گفت: یکی از دلایلی که باعث شده تاکنون دانشجویان نتوانند به درستی دستاورد‌های خود را اطلاع رسانی کنند آن است که شاید برای مردم جذاب نباشد، اما توسعه سایت‌های دانشگاه را در دستور کار داریم که بتوانیم اخبار مربوط به دستاورد‌های دانشجویان را در اختیار مردم قرار دهیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نیلی احمدآبادی دانشجو دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۶۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی

په گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ در حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری پرداخت.   در این گزارش آمده است:   بررسی لوایح بودجه سالیانه یکی از مهم‌ترین ابزار‌های مجلس شورای اسلامی در جهت نظارت بر عملکرد دولت و دستگاه‌های اجرایی در راستای اهداف و تکالیف قانونی آنهاست. همچنین، بررسی و تصویب لوایح بودجه موجب شفافیت مالی دولت و شفاف شدن برنامه‌ها و اولویت‌های دولت است. به‌این‌ترتیب، نظارت مجلس بر سیاست‌ها و اولویت‌های دولت در حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین حوزه‌های پیشران اقتصاد و صنعت در دنیای امروز، دارای اهمیت بسزایی است.    لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ برخلاف سال‌های گذشته، به‌موجب ماده (۱۸۲) قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در دو مرحله و دو بخش شامل ماده‌واحده و جداول تفصیلی مشتمل‌بر ارقام بودجه به‌همراه پیوست‌های مرتبط ارائه شده است. البته لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به‌صورت ناقص ارائه شده و فاقد فصول هزینه‌ای در جدول شماره ۲ و حذف جدول ۶ ماده‌واحده در‌خصوص امور و فصول ده‌گانه و پیوست شماره ۴ درخصوص ارائه برنامه‌ها بر‌حسب برنامه و فعالیت است که شفافیت لایحه بودجه را به‌شدت کاهش می‌دهد و نظارت‌پذیری آن را با تردید مواجه می‌کند.   با‌این‌حال، هرچند با حذف جدول ۶ ماده‌واحده و عدم ارائه برنامه قابل ارزیابی برای دستگاه‌ها، امکان بررسی اعتبارات این حوزه از منظر امور، فصول و برنامه دستگاه‌های مختلف در بدو امر از بین رفته است، اما می‌توان با بررسی اعتبارات دستگاه‌های اصلی حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری تا حدودی از وضعیت آنها به‌لحاظ توانایی در پرداخت هزینه‌های مختلف و انجام وظایف آگاهی یافت و از این مسیر مجلس می‌تواند درخصوص تصویب، اصلاح یا عدم تصویب لایحه تصمیم‌گیری کند؛ لذا باید افزود بدون بررسی لوایح بودجه سالیانه که منطقاً باید برش‌های یک‌ساله از برنامه‌های توسعه باشند، نمی‌توان میزان اجرا یا اهتمام دولت‌ها به‌اجرای برنامه‌های توسعه را سنجید.   با ارائه نشدن جدول ۶ ماده‌واحده و پیوست شماره ۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و ارائه نشدن فصول هزینه‌ای در جدول ۲، امکان بررسی فصول آموزش عالی و پژوهش و سهم آنها از امور آموزش و پژوهش و نیز سهم آنها از مصارف بودجه عمومی کشور و محاسبه سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی امکان‌پذیر نیست.   ارائه نشدن پیوست ۴ که حاوی اعتبارات پیش‌بینی شده بر‌حسب برنامه‌ها و فعالیت‌های دستگاه‌های مختلف است، شفافیت بودجه را کاهش داده است. برای نمونه امکان تفکیک برنامه‌های خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به آن وجود ندارد و تصویب چنین لایحه‌ای همراه با ابهام خواهد بود.    هزینه امور پژوهشی «شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت» نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲ کاهش‌یافته، در‌حالی‌که مجموع اعتبارات این دستگاه‌ها بالغ‌بر ۱۷ درصد نسبت به‌مصوب سال ۱۴۰۲ رشد داشته است. همچنین بررسی اعتبارات وزارت علوم و دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی وابسته به آن و میانگین رشد ۳۵ درصدی این اعتبارات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲ حاکی از ناتوانی دانشگاه‌های دولتی کشور در تأمین هزینه‌های خود از‌جمله هزینه رفاهیات دانشجویی، پژوهشی و فرهنگی و ... است.    بررسی ترکیب اعتبارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مراکز آموزشی، پژوهشی و رفاهی وابسته به آن در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که وابستگی هزینه‌های دستگاه‌های فوق به اعتبارات عمومی نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲ (که ۷۳ درصد برآورد شده بود)، ۴ درصد کاهش پیدا کرده است. اما در مقابل درآمد اختصاصی این بخش به میزان میانگین ۳ درصد رشد داشته است. این بدین معناست که رویکرد دولت، کاهش سهم اعتبارات عمومی در بودجه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و سوق دادن آنها به‌سمت درآمد‌های اختصاصی است.   پیشنهاد می‌شود که ۲۰۰ میلیارد تومان از درآمد اختصاصی ردیف ۱۱۳۵۰۰ (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و انتقال آن به ستون درآمد اختصاصی ۱۴۰۳ ردیف ۱۱۳۵۰۲ به نام صندوق رفاه دانشجویی با توافق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتقال یابد. همچنین سهم (۴۰۰ میلیارد تومان) جهاد دانشگاهی از اعتبار ردیف «تعمیر و بازسازی فضا‌های فیزیکی دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد دانشگاهی» به شماره طبقه‌بندی (۵۵۰۰۶۸) تفکیک شده و با توافق طرفین به ردیف ۱۱۳۶۲۰ ذیل جهاد دانشگاهی منتقل شود.    سنجه‌های عملکردی دستگاه‌های سیاستگذار در جدول (۲-۷) متناسب با هدف‌گذاری جدول ۲۱ ماده (۹۳) قانون برنامه هفتم پیشرفت و سایر احکام مندرج در فصل ۲۰، از‌جمله افزایش سهم آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای، حمایت از دانشجویان مستعد و ممتاز متقاضی تحصیل در رشته‌های اولویت‌دار کشور و ارتقا و بهبود علوم پایه و علوم انسانی اصلاح و ردیف ردیف متفرقه «طرح‌های نوآورانه جهاد دانشگاهی» به شماره طبقه‌بندی (۶۵-۵۵۰۰۰۰) اصلاح شود.

دیگر خبرها

  • جزئیات یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب و اساتید
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • درخواست اساتید دانشگاه اموری برای اخراج رئیس دانشگاه
  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • حمله پلیس فرانسه به حامیان فلسطین در دانشگاه «ساینس پو»
  • اولین واکنش دولت به اعلام پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی و اخراجی آمریکا توسط دانشگاه های ایران
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2200 نفر رسید
  • اعلام آمادگی استاندار گلستان برای اجرایی شدن تفاهم‌نامه مشترک با جهاد دانشگاهی
  • تجلیل از استاد برتر دانشگاه شیراز