Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج نهایی آزمون دوره دکتری نشان می‌دهد که سنجش داوطلبان با اما و اگرهایی مواجه است، چرا که متقاضیان از فرصت برابر برای اثبات سوابق علمی خود برخوردار نیستند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سال‌هاست که داوطلبان آزمون دوره دکتری نسبت به نحوه مصاحبه دانشگاه‌ها انتقاد دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمانی که آزمون دوره دکتری به صورت سراسری در کشور انجام می‌شود تا همه داوطلبان از شرایط برابر برای پذیرش برخوردار باشند اما نحوه برگزاری مرحله بعدی این آزمون یعنی انجام مصاحبه‌ها سبب شده که همه داوطلبان نتوانند از شرایط برابر برخوردار باشند.

هفته گذشته که نتایج آزمون دوره دکتری 99 اعلام شد، بار دیگر بسیاری از داوطلبان این آزمون نسبت به گزینش نهایی انتقاداتی را مطرح کردند و آن را غیرمنصفانه دانستند.

برای نمایان شدن ابعاد ماجرا باید ضوابط آزمون دوره دکتری مورد بررسی قرار گیرد. براساس قواعد آزمون دوره دکتری، گزینش داوطلبان به صورت تلفیقی از نمره آزمون و نمره مصاحبه صورت می‌گیرد. در این میان علی‌رغم اینکه سنجش داوطلبان در آزمون سراسری است اما گویی در مصاحبه‌هایی که از سوی اساتید دانشگاه‌ها انجام می‌شود سنجش علمی «سراسری» در نظر گرفته نمی‌شود.

نگاه تبعیض‌آمیز اساتید به دانشجویان خودی و غیرخودی

داوطلبان آزمون دوره دکتری معتقدند که اساتید دانشگاه‌ها در زمان مصاحبه، دانشجویان سابق خود را در اولویت قرار می‌دهند. محمد که در آزمون دوره دکتری رتبه 12 کسب کرده، می‌گوید: دانشگاه‌های تهران را انتخاب نکرده‌ام چراکه اساسا اساتید این دانشگاه‌ها فقط و فقط دانشجویان خود را برای دوره دکتری پذیرش می‌کنند.

مریم داوطلب دیگر آزمون دوره دکتری که رتبه 50 را کسب کرده می‌گوید: دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه کاشان گذرانده‌ام به همین دلیل در زمان انتخاب رشته فقط دانشگاه کاشان و سمنان را انتخاب کردم که البته در هیچ‌ یک پذیرفته نشدم.

علی یکی از داوطلبان دوره دکتری که رتبه 22 کسب کرده می‌گوید: وقتی برای مصاحبه در دانشگاه‌های تهران حاضر شدم اساتید سوالات پیش و پا افتاده می‌پرسیدند انگار که نمی‌خواستند مرا بپذیرند حتی هیچ سوال تخصصی نپرسیدند. درباره پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد نیز هیچ سوالی از بنده نشد.

مهدیه یکی دیگر از داوطلبان آزمون دوره دکتری می‌گوید: با رتبه 15 و مقاله علمی نتوانستم در دانشگاه‌های بهشتی، تهران و تربیت مدرس پذیرفته شوم، اما داوطلب دیگری با رتبه 17 در دانشگاه بهشتی قبول شد به خاطر چه؟ چون قبلا دانشجوی همان دانشگاه بود.

شواهد نشان می‌دهد که داوطلبان با استعداد و دارای توان علمی مناسب از ادامه تحصیل باز می‌مانند. داوطلبان معتقدند که اگر آزمون سراسری است، مصاحبه‌ها هم باید سراسری باشد و اساتید ترکیبی انتخاب شوند. این داوطلبان بر این باورند که اساتید هر دانشگاه به‌تنهایی نباید در مصاحبه‌ها حاضر شوند بلکه ترکیبی از اساتید سایر دانشگاه‌ها باشند.

راهکار دانشگاه آزاد اسلامی برای انجام مصاحبه سراسری

در این میان دانشگاه آزاد اسلامی با ابتکار عمل در این زمینه، گزینش را نیز سراسری کرده و داوطلبان به جای اینکه مثلا در 5 کد رشته مختص به دانشگاه آزاد اسلامی، سنجش علمی شوند، در یک مصاحبه با حضور اساتید تلفیقی حاضر می‌شوند و در نهایت اساتید نمره مورد نظر خود را به داوطلب اعطا می‌کنند.

از سال گذشته مصاحبه‌های دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی را به صورت متمرکز در استان تهران انجام می‌شود. سال گذشته اساتید از سراسر کشور در تهران حضور یافتند و مصاحبه‌ها را انجام دادند اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش سفرهای برون‌شهری، اساتید استان تهران به همراه اساتید استان‌های همجوار مسئولیت مصاحبه داوطلبان را برعهده گرفتند.

یکی از داوطلبان آزمون دوره دکتری که در دو گروه و 5 کدرشته محل دانشگاه آزاد اسلامی به مصاحبه دعوت شده، به خبرنگار آنا می‌گوید: با اینکه باید عملا در 5 مصاحبه شرکت می‌کردم در دو مصاحبه حاضر شدم چراکه دو رشته را انتخاب کرده بودم، اساتید قبلی در دوره کارشناسی ارشد در مصاحبه حضور نداشتند بلکه اساتید واحدهای دیگر بودند و سوالات مورد نظر خود را پرسیدند.

نحوه گزینش در دانشگاه آزاد اسلامی اینگونه است که پس از مصاحبه اساتید نمره هر داوطلب را در فرم‌های در نظر گرفته شده وارد می‌کنند و پس از تلفیق آن با نمره آزمون، داوطلبی که نتیجه بهتر را کسب کرده در اولویت پذیرش قرار می‌گیرد.

به نظر می‌رسد که دانشگاه‌های دیگر می‌توانند از این روش گزینش استفاده کنند تا حقی از داوطلبی ضایع نشود و عدالت آموزشی نیز رعایت شود. صرف پذیرش دانشجویان سابق نمی‌تواند روش خوبی باشد چرا که ممکن است در گوشه‌ای از کشور استعدادی وجود داشته باشد که به دلیل شیوه نامناسب پذیرش مورد بی‌اعتنایی و بی‌توجهی قرار گیرد و این گونه به جای اینکه استعداد فرد در مسیر واقعی به کار گرفته شود با نادیده گرفتن به خاموشی بیانجامد و کشور از پرورش و بهره‌گیری یک استعداد بی‌نصیب بماند.

انتهای پیام/4040/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی آزمون دوره دکتری مصاحبه دوره دکتری داوطلبان آزمون دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه ها مصاحبه ها کسب کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۲۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید اولیه پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، آزمون کتبی پنجاه و یکمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در صبح روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه‌های علوم پزشکی محل آزمون با حضور ۱۲ هزار و ۳۵۸ نفر برگزار شد.

کلید اولیه آزمون امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر شده است. داوطلبان از صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت تا ساعت ۲۴ سه شنبه ۱۸ اردیبهشت فرصت دارند به صورت اینترنتی اعتراض خود را ثبت کنند.

پیش بینی می‌شود کارنامه حاوی نمره و رتبه داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی تا یک ماه بعد از آزمون در اختیار داوطلبان قرار گیرد که بتوانند نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند.

براساس اعلام دکتر باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت، نتایج اولیه به صورت کارنامه در نیمه دوم خردادماه ۱۴۰۳ اعلام می شود و امکان انتخاب رشته برای داوطلبانی که بر اساس مفاد راهنمای مربوطه نمره لازم را کسب کرده اند فراهم می‌شود.

کد خبر 6096845

دیگر خبرها

  • کلید اولیه پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
  • تمدید مهلت داوطلبان برای تأیید سوابق تحصیلی
  • آزمون دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در همدان
  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • رقابت داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش و EPT در دانشگاه آزاد اسلامی
  • اعلام آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • آزمون سراسری اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در گیلان