Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

عضو کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران گفت: سالی یک الی دو متر سطح دسترسی ما به آبخوان‌ها پایین‌تر می‌رود و نشان دهنده این است که هرچقدر سطح دسترسی به آب پایین‌تر می‌رود آبخوان‌ها تهی از آب می‌شوند و ریزش رخ می‌دهد.

«سید محمد آقامیری» عضو کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران درباره تشکیل کمیته تحقیق فرونشست زمین در شورای شهر تهران گفت: بحث فرونشست در تهران به ویژه در جنوب و جنوب غرب تهران بسیار جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا تحقیقات و مطالعات قبلی را استخراج کردیم اما متاسفانه در هیچ کدام از وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و بخش‌های مختلف در کشور مصوبه‌ای برای جلوگیری از پیشرفت فرونشست در کشور تصویب نشده است و عملا هیچ کاری انجام نمی‌شود. تنها تحقیقاتی انجام و جلساتی برگزار و گفتاردرمانی شده است و بس.

اقدامات برای فرونشست در کشور در حد گفتاردرمانی بوده است

آقامیری با اشاره به جمع آوری اطلاعات در زمینه فرونشست و نامه نگاری با دانشگاه‌ها و چند وزارتخانه در این زمینه گفت: در شورای شهر اطلاعات را جمع آوری کردیم و به تمام دانشگاه‌هایی که فکر می‌کردیم در این زمینه موثر هستند و کار تحقیقاتی انجام داده‌اند از جمله دانشگاه تهران، شریف، علم و صنعت و حتی دانشگاه آزاد و مرکز پژوهش‌های مجلس، مرکز پژوهش‌های شهرداری، سازمان زمین شناسی، سازمان نقشه برداری و سه وزارتخانه راه و شهرسازی وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی نامه زدیم و درخواست کردیم کسانی را که در این زمینه کار کرده اند به ما معرفی کنند و یا نتیجه مطالعات خود را در اختیار ما قرار دهند.

عضو کمیسیون عمران و حمل ونقل ادامه داد: اساتیدی از دانشگاه‌های مختلف به شورا آمدند و برخی از دانشگاه‌ها موضوع را خیلی جدی نگرفتند و ابتدا تنها یک استاد را برای گفت و گو فرستادند و وقتی دیدند موضوع جدی است، اساتید مختلفی که در این موضوع کار کرده‌اند را معرفی کردند و در جلسات حضور پیدا کردند.

نامه محرمانه برخی مراکز دولتی درباره وضعیت فرونشست در کشور

او گفت: حتی برخی از مراکز دولتی نامه محرمانه زدند و اطلاعات محرمانه‌ای درباره وضعیت فرونشست کشور ارائه دادند که چقدر وضعیت بغرنج است و متاسفانه هیچکس کاری انجام نداده است.

آقامیری با بیان اینکه در شورای شهر برنامه داریم تا این جلسات را ادامه دهیم گفت: حتی با دانشگاه‌های خارج از کشور که مساله فرونشست را داشته‌اند و با اقداماتی از آن جلوگیری کردند نیزدر حال نامه نگاری هستیم. در نهایت در شش ماهه اول سال جاری همایش‌هایی را برگزار می‌کنیم با حضور گروه‌های مختلف تا به یک شرح وظایفی برسیم از جمله برای شهرداری تهران.

تلاش برای تدوین و تصویب لایحه ای برای فرونشست در مجلس از طریق شورای عالی استان ها

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل با اشاره به تصمیم برای تدوین یک لایحه درسطح ملی گفت: برای اینکه بتوانیم این اقدام را در سطح ملی انجام دهیم آنرا به شورای عالی استان‌ها بردیم و از طریق شورای عالی استانها در حال پیگیری موضوع فرونشست هستیم تا در نهایت لایحه‌ای در شورای عالی استان‌ها تنظیم و به مجلس برود و یک متولی پیدا کند. وقتی لایحه در مجلس مصوب شود الزام قانونی پیدا می‌کند و همه دستگاه‌ها از جمله شهرداری تهران ملزم به اجرای آن می‌شوند و براساس اولویت مناطق درگیر با این پدیده بودجه در نظر می‌گیریم.

سالانه ۲۵ تا ۳۵ سانت فرونشست در دشت ورامین داریم و هیچکس اعلام وضعیت بحران نمی کند

او با تاکید بر اینکه باید یک کار ملی در کشور ما انجام شود با اشاره به مساله فرونشست در ایران و دیگر کشورها گفت: فرونشست در کشور ما روز به روز در حال پیشرفت است و کسی احساس فاجعه نمی‌کند. در کشورهای اروپایی اگر سالی یک تا چهار سانتی متر فرونشست رخ دهد وضعیت بحرانی اعلام می‌کنند در حالی که الان در کشور ما بین ۲۵ تا ۳۵ سانت در سال در دشت ورامین فرونشست رخ می‌دهد و هیچکس اعلام بحران و فاجعه نمی‌کند و انگار هیچ اتفاقی رخ نداده است.

سالانه یک الی دو متر سطح دسترسی به آبخوان ها در تهران پایین تر می رود

آقامیری تاکید کرد: آبخوان‌ها و سفره‌های آب زیرزمین ما اکنون در حال از بین رفتن است و ما با بحران آب روبرو می‌شویم. در حالی که این آبخوان‌ها و سفره‌های آب زیرزمین طی چندین هزار سال ایجاد شده است و از بین رفتن آن‌ها نسل‌ها طول می‌کشد تا دوباره ایجاد شود.

او در پاسخ به اینکه اکنون چند درصد از آبخوان‌های تهران از بین رفته است گفت: مشخص هست که آبخوان‌ها در کجاها قرار دارد اما اینکه چقدر از آبخوان‌های تهران از بین رفته مشخص نیست. همینکه سالی یکی دو متر سطح دسترسی ما به آبخوان‌ها پایین‌تر می‌رود، نشان دهنده این است که هرچقدر سطح دسترسی به آب پایین‌تر می‌رود آبخوان‌ها تهی از آب می‌شوند و ریزش رخ می‌دهد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فرونشست زمین عضو کمیسیون عمران و حمل فرونشست در کشور پایین تر می رود سطح دسترسی دانشگاه ها شورای عالی آبخوان ها شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۶۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مقام مسئول: ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد

رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: حدود ۳۰ درصد مساحت خوزستان (۲۰ هزار کیلومتر) تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است.

به گزارش تسنیم، علی بیت‌الهی رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: شاید کمی دور از انتظار باشد، اما در استانی که عمده‌ترین منابع آبی آن آب‌های سطحی است، نیز فرونشست زمین با گستردگی قابل ملاحظه‌ای در حال رخداد است.

وی افزود: مساحتی نزدیک به ۲۰ هزار کیلومتر، حدود ۳۰ درصد مساحت کل استان، تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: خصوصیت بارز پدیده فرونشست زمین در خطه استان خوزستان، وسعت بالا و مقدار متوسط پایین نرخ سالانه است که دلالت بر سطحی بودن افت آب و همچنین معرف حساس بودن ارتفاع سطح به تغییرات آب نهشته‌های آبرفتی ریزدانه نه چندان عمیق است.

رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: اثر فرونشست زمین در زمین‌های هموار میان ارتفاعی ایذه، در گستره بهبهان و اطراف آن (با وسعت تقریبی ۳۵۰ کیلومتر مربع)، شوش، دزفول، الوان، اهواز، بستان، دشت آزادگان، بندر ماهشهر و امیدیه، رامهرمز و لالی را می‌توان شناسایی کرد که به‌طور عمده نرخ سالیانه کمتر از ۵ سانتی متر در سال را دارند.

بیت‌الهی با بیان «هرچند در برخی مناطق در شوش عدد ۷ و شهرستان اهواز عدد ۶ سانتی متر در سال نیز برآورد شده است» گفت: کاهش حجم آب‌های سطحی، استمرار برداشت از آبخوان‌ها دلایل اصلی توسعه وسیع پهنه‌های فرونشست زمین در استان خوزستان است.

دیگر خبرها

  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • چمران: قرارداد با چینی‌ها محرمانه است! / از طرح شهرداری برای پارک لاله اطلاعی نداریم!
  • قراردادهای سفر زاکانی به چین محرمانه است
  • فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید
  • یک مقام مسئول: ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است؟
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا